Muuseum soovib maja, linn pakub koostöö jätkamist

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue kunsti muuseumi juht Mark Soosaar (vasakul) pole maha matnud lootust Linnu tänava maja tagasi saada. Viljandi linnapea Ando Kiviberg ei näe põhjust ega ka võimalust volikogu otsust muuta, kuid soovib muuseumiga koostööd jätkata.
Uue kunsti muuseumi juht Mark Soosaar (vasakul) pole maha matnud lootust Linnu tänava maja tagasi saada. Viljandi linnapea Ando Kiviberg ei näe põhjust ega ka võimalust volikogu otsust muuta, kuid soovib muuseumiga koostööd jätkata. Foto: ELMO RIIG, MARKO SAARM, URMAS LUIK (PÄRNU POSTIMEES) / MONTAAŽ

Uue kunsti muuseumi juht Mark Soosaar pole kaotanud lootust, et Viljandi uued juhid muudavad otsust, millega võeti talt raekoja kõrval asuv maja. Linnapea Ando Kiviberg ei näe ümbermõtlemiseks põhjust, kuid soovib jätkata muuseumiga koostööd.

17. detsembril saatis Viljandi linnavalitsus sihtasutusele Uue Kunsti Muuseum ettepaneku vormis kirja, milles palus aadressil Linnu tänav 4/4a asuva kinnistu linnale tagastada. Pöördumise aluseks oli Viljandi linnavolikogu läinud aasta 28. augusti istungil langetatud otsus 2008. aasta jaanuaris muuseumiga sõlmitud hoonestusõiguse leping tagasi võtta.

Päev pärast linnavalitsuse ettepaneku laekumist kirjutas Mark Soosaar Ando Kivibergile, et soovib sihtasutuse nõukogu ja linnavolikogu liikmed kokku kutsuda ja linnavõimule olukorda omalt poolt selgitada. Eile Sakalaga vesteldes rõhutas Soosaar, et augustis ei avanenud tal linnavolikogu liikmetega kohtumiseks võimalust. Kirjas Kivibergile andis ta mõista, et on valmis Linnu tänava hoonest loobuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles