Songermaast sai järvesilmaga väli

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ammendunud karjääri kohal sätendab nüüd väike järv. Selle äärde on kavas külvata okaspuude seemneid ning turgutada seal rohttaimede kasvu.
Ammendunud karjääri kohal sätendab nüüd väike järv. Selle äärde on kavas külvata okaspuude seemneid ning turgutada seal rohttaimede kasvu. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Minu meelest kukkus päris kenasti välja,» kiitis maanteeameti lääne regiooni ehitusosakonna peaspetsialist Allan Allik Varesemägedest üle maantee avanevat vaadet.

Pikka aega haigutas seal segipaisatud pinnasega kruusakarjäär, kuid nüüd sätendab siledaks lihvitud välja keskel väike järvesilm.

1970. aastate algul Varesemägede maastikukaitseala juures sirgeks tõmmatud Viljandi–Põltsamaa tee lõikas ära ühe tüki ürgsest oosist. Et koha kaitse all hoidmisel ei nähtud pärast seda enam mõtet, otsustasid toonased ametimehed anda selle kohalikele tee-ehitajatele kruusa kaevandamiseks. Nii ammutasidki ekskavaatorid sealt enam kui neli kümnendit materjali, mis kulus marjaks nii lähikondsetel kui ka kaugematel ehitusobjektidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles