Pooleli kortermajas algas taas ehitustöö

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Varaks juhatuse liikme Raul Alliksaare sõnul võib majja tehtava investeeringu tagasiteenimine aega
võtta, kuid juba sügisel peaksid korterid müügivalmis olema.
Osaühingu Varaks juhatuse liikme Raul Alliksaare sõnul võib majja tehtava investeeringu tagasiteenimine aega võtta, kuid juba sügisel peaksid korterid müügivalmis olema. Foto: Elmo Riig / Sakala

Looga tänaval arendaja pankroti tõttu lõpetamata jäänud korterelamus askeldavad jälle ehitajad ning uus omanik loodab hoone juba sügiseks valmis saada.


Mullu hingusele läinud Phytonix Ehituse pankrotipesast ostis majakarbi ära osaühing Varaks. Firma juhatuse liige Raul Alliksaar rääkis, et veebruari lõpul korraldatud oksjonil oli peale tema veel teinegi pakkuja, kuid suureks kauplemiseks ei läinud ning tal õnnestus kinnistu peaaegu 2,4 miljoni kroonise alghinnaga kätte saada.

«Ostuhind on üks asi, aga siin tuleb ruutmeetri kohta veel 8000 krooni juurde panna,» lausus Alliksaar. «Me ei taha hakata säästuvarianti tegema.»

Raul Alliksaar tõdes, et praegu pole kinnisvara müümiseks kuigi soodne aeg, kuid teisalt on turg uutest korteritest suhteliselt tühi.

Ehkki Looga tänaval pole kortereid veel müüki pandud, on nendele ettevõtja kinnitusel juba praegu mitu soovijat. «Suurem osa Phytonixi ajal siia korterit osta plaaninud inimestest on huvitatud ka praegu,» sõnas ta.

Omal ajal Phytonix Ehitusele makstud käsirahast pole uue omaniku puhul aga mingit kasu ning ka pankrotipesast pole võimalik seda tagasi saada.

Pankrotihaldur Mart Sikuti sõnul on pankrotipessa kogunenud umbes 2,5 miljonit krooni, kuid see läheb kõik Swedbankile, kelle nõue on hüpoteegiga tagatud.

Tõenäoliselt saab ka pank tagasi vaid väikese osa oma 8 miljoni kroonisest nõudest, sest suurt lisa pole pankrotipessa oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles