Linlased jätavad oma jõulupuuga hüvasti

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Luik

Tänane linnavalitsuse ja aktsiaseltsi Eesti Keskkonnateenused korraldatud jõulukuuskede kogumine on leidnud linlaste poolt aktiivset kasutust, ehkki nii mõnigi tunnistas, et endiselt kaunina püsivast jõulupuust on veidi nukker loobuda.

«Kurb on küll, puu on veel väga kena. Aga no mis sa teed,» tõdes Reinu teel kuuse kogumisauto juurde vinnanud naine.

Keskkonnateenuste töömees Margus Leenurm kõneles, et enamik puid ongi väga kenasti pühademürglile vastu pannud. Tema sõnul on viljandlased võimalust oma jõulupuu kogumiskonteinerisse tuua usinalt kasutanud.

«Arusaadavalt oli veidi leigem huvi eramute piirkonnas, aga Paalalinnas toodi puid päris palju. Kortermajade juures käib suhteliselt vilgas sagimine,» kõneles Leenurm päeva kuuendas kogumispaigas Reinu teel. «Kaks peatust on veel Männimäel, lõpetan kell neli Jaani lihapoe ees.»

Linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Inga Nõmmik on Sakalale selgitanud, et jõulukuuske ei sobi pärast pühadeaega visata segaolmejäätmete või pakendikonteineri kõrvale. «Puid käideldakse jäätmejäämades eraldi ning see takistab tavapärast prügivedu,» täpsustas Nõmmik. Kuused lähevad ametniku sõnul hakkurisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles