Koprad võimutsevad Olustvere alevikus

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani valla keskkonnanõunik Tiiu Umal avaldas lootust, et Lehola jahiseltsi mehed panevad piibrite võimutsemisele üsna pea piiri.
Suure-Jaani valla keskkonnanõunik Tiiu Umal avaldas lootust, et Lehola jahiseltsi mehed panevad piibrite võimutsemisele üsna pea piiri. Foto: Marko Saarm / Sakala

Koprad on Olustvere aleviku külje all tiikide äärest maha võtnud puid ning uuristanud mäekaldasse hulga koopaid, nii et inimesed ei julge sealtkaudu enam autoga sõita.

Sestpeale, kui kobras 2012. aasta sügisel ühe paistiigi ääres haaba langetades elektrikatkestuse tekitas, on neid loomi kolme omavahel ühenduses oleva veekogu ääres alatasa märgata.

«Kui suvel koeraga jalutamas käisin, nägin neid tihti tiigis mulistamas ja vahel mitut korraga ujumas,» kõneles Papioru elanik Heli Raud. «Kord nahistas üks ülbe tegelane kasetüvel oksakesi edasi, kui koeraga mööda kõndisin.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles