Raigo Mees päästis kohaliku klubi au

, Tuleviku maadlusklubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmetu kooli õpilane Raigo Mees saavutas Küllo Kõivu mälestusvõistlustel
juunioride kehakaalus alla 42 kg esikoha.
Kalmetu kooli õpilane Raigo Mees saavutas Küllo Kõivu mälestusvõistlustel juunioride kehakaalus alla 42 kg esikoha. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Laupäeval võtsid vabamaadlejad Viljandi spordihoones mõõtu XII Küllo Kõivu mälestusvõistlustel ning Viljandimaale jättis ainsa esikoha Raigo Mees.


Traditsiooniliselt selgitasid juuniorid mälestusturniiril parimad kõigis kehakaaludes ning täiskasvanud kaaludes alla 66 kg ja alla 74 kg, milles osales rahvusvahelistel tiitlivõistlustel varalahkunud Küllo Kõiv.

83. osavõtjast olid peaaegu pooled Lätist, eestlaste kõrval tegi aga kaasa ka soomlasi.

Viljandi Tuleviku klubi liikmetest vormis ainsana võidu Raigo Mees juunioride kaalus alla 42 kg. Lisaks korjasid viljandimaalased noorte mõõduvõtul ühe teise koha ja kaks kolmandat kohta ning täiskasvanute mõõduvõtul ühe kolmanda koha.

Küllo Kõivu isa Aarne Kõivu käe all treeniv Kalmetu kooli õpilane Raigo Mees oli matil heas hoos. Loosi tahtel pääses ta oma kehakaalus otse teise vooru ning seljatas seejärel kõik kolm vastast. Teises ringis pidi tema paremust tunnistama põlvalane Simo Sepp, poolfinaalis lätlane Dmitri Jakovlev ja esikohakohtumises põlvalane Meelis Valge.

Seega saavutas Reigo Mees turniiril ülekaalukaima võidu.

Kaalus alla 46 kg alustas viljandlane Sten Orav põltsamaalase Hendrik Orioni seljatamisega ja teises kohtumises tuli raske 7:5 punktivõit lätlase Evgeni Sertsovi üle. Esikohakohtumiseks Oraval kahjuks enam särtsu ei jätkunud: ta pidi punktidega alla vanduma kohtlajärvelasele Andrei Aleksejevile ja leppima teise kohaga. Samas kaalus pälvis kolmanda koha nooruke Kirivere kooli õpilane Kuldar Asu.

Kehakaalus alla 50 kg pronksi pälvinud Keit Kuldsaar, kes treenib Mustlas, alustas seljavõiduga lätlase Albert Baranovski üle. Teises kohtumises lülitas viljandimaalase esikohakonkurentsist Türi noormees Taivo Kalvik, alistades ta punktidega 10:9.

Ainsa viljandimaalasena täiskasvanute mõõduvõtul kaasa teinud Toomas Hunt lõpetas Küllo Kõivu põhikaalus alla 66 kg kolmanda kohaga.

Ta alustas kaheksa osalejaga kaalus seljavõiduga lätlase Agris Kozlovsi üle. Teises kohtumises pidi ta aga punktidega alla vanduma hilisemale selle kaalu võitjale, lätlasele Andrejs Vasiljevsile. Toomas Hundi ja lätlase Hendrijs Indarsi vaheline kolmanda koha kohtumine lõppes viljandlase 4:1 punktivõiduga.

Juunioride mõõduvõtul mahutasid end viljandimaalastest viie tugevama sekka veel Rainer Lilleorg neljanda ning Guido Välja, Martin Ülesoo ja Timur Uhek viienda kohaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles