«Koolijazz» tuleb jälle

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii festivali ava- kui ka lõppkontsert on huvilistele tasuta.
Nii festivali ava- kui ka lõppkontsert on huvilistele tasuta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäevast laupäevani vältab Viljandis kümnes noorte rütmimuusikute festival «Koolijazz=Jazzikool». Festival koondab noorte õppeprogramme ja kolme avalikku kontserti.

Avaõhtul, 2. jaanuaril peetaval kontserdil «Koolijazz. Mängu ilu» esinevad eri muusikakoolide ansamblid, õhtu lõpeb jämmiga.

Reedesel kontserdil astub lavale Joel Remmel Trio kavaga «Lumekristall», musitseerivad Joel-Rasmus Remmel klaveril, Heikko-Joseph Remmel kontrabassil ja Aleksandra Kremenetski löökpillidel.

Õhtu teises osas «Ununenud unistused» esitab Helin-Mari Arderi kvintett laule Ott Arderi tekstidele.

Festivali lõppkontsert leiab aset laupäeval, mil astuvad üles festivali ansamblid koos juhendajatega. Nagu ka avakontsert, on festivali finaal publikule tasuta. Kõik kontserdid on Viljandi pärimusmuusika aidas, kus on avatud ka temaatiline näitus.

Seekordsel festivalil osaleb üle poolesaja noore muusiku, keda erinevates õpitubades juhendavad Sirje Medell, Erki Pärnoja, Erko Niit, Joel-Rasmus Remmel, Reigo Ahven, Jaak Sooäär ja Teet Raik.

Lisaks peavad loenguid Ando Kiviberg ja Siim Aimla. Festivali korraldavad MTÜ Viljandi Vanamuusika Festival, Viljandi muusikakool ja TÜ Viljandi kultuuriakadeemia muusikaosakond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles