Hasartmänguraha jagus kolmele projektile

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurima toetuse pälvis Viljandi vanamuusika festivali noorte vanamuusikute laager ja lavastus Ugala teatris.
Suurima toetuse pälvis Viljandi vanamuusika festivali noorte vanamuusikute laager ja lavastus Ugala teatris. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Hasartmängumaksu nõukogu jagas mais 4,3 miljonit krooni kultuuri-, spordi-, hariduse- ja sotsiaalprojektide toetuseks. Nõukogu esimehe Kaia Iva sõnul esitati aprillis 256 projekti, millest täielikult või osaliselt rahuldati 108.
 


Viljandimaalt oli kokku esitatud kaheksa projekti, neist kuus haridus-, üks sotsiaalvaldkonna ja üks spordiprojekt, millest toetati kolme hariduslikku ettevõtmist.

30 000 krooni suuruse toetuse pälvis Viljandi vanamuusika festivali noorte vanamuusikute laager ja lavastus Ugala teatris. 15 000 krooni eraldas nõukogu Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tantsumeditsiini ja teaduse konverentsile ning 4800 krooni mittetulundusühingule Viljandimaa Tervist Edendavad Lasteaiad tervistedendavate lasteaiaõpetajate kaheksanda suvekooli korraldamiseks.

Kokku esitati hasartmängumaksu nõukogu mai istungile Eestis 69 kultuuriprojekti, millest toetust sai 32 taotlust kogusummas 450 000 krooni. Spordiprojekte esitati 87, millest toetati 36 kogusummas 2,6 miljonit krooni, sealhulgas suurim toetus, 1,5 miljonit, läks tavapäraselt olümpiaettevalmistusele. Haridusprojekte esitati 64, millest toetust sai 24 projekti kokku 430 000 krooni. Sotsiaalvaldkonnas oli projekte 36, neist toetust sai 16 projekti kogusummas 850 000 krooni.

Nõukogu esimehe Kaia Iva sõnul laekus aprillis hasartmängumaksu paremini, mistõttu oli võimalik ka taotlusi suuremas mahus rahastada.


Täpsem informatsioon tehtud otsuste kohta on kättesaadav hasartmängumaksu nõukogu kodulehel tulemuste leheküljel ning vastava valdkonna ministeeriumi kodulehel.

Mais esitatud taotlused tulevad läbivaatamisele nõukogu istungil 21. juunil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles