Viljandi ja Ahrensburg tähistavad sõpruse aastapäeva

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
28.—30. maini  viibib Viljandi delegatsioon Saksamaal Ahrensburgis
28.—30. maini viibib Viljandi delegatsioon Saksamaal Ahrensburgis Foto: Olaf Hingst

28.—30. maini  viibib Viljandi delegatsioon Saksamaal Ahrensburgis, kus leiab aset Ahrensburgi sõpruslinnade kohtumine ning raekojas tähistatakse aktusega Viljandiga sõlmitud sõprussuhete 20. aastapäeva.


Viljandit esindavad pidustustel abilinnapea Rein Triisa, linnavolikogu hariduskomisjoni esimees Heiki Raudla, linnavolikogu liige Heiki Järveveer ja linnavalitsuse liige Kalvi Märtin.

Viljandi linnavalitsuse välissuhete peaspetsialist Egle Leisner ütles, et Viljandi esindus külastab Ahrensburgi lossipargis keskaja laata ja tutvub linnaga.

Viljandi ja Ahrensburgi vahel sõlmitud sõprus- ja koostöölepingule kirjutasid 1989. aasta 23. oktoobril alla tolleaegne Viljandi linnapea Ahto Ani ja Rein Triisa, kes töötas maavanemana.

Kahe linna vahel kahekümne aasta eest alguse saanud suhted on olnud soojad tänaseni. Eelmisel suvel võõrustasid Ahrensburgi linn ja sealne muusikakool Viljandi noorte sümfooniaorkestrit. Septembris korraldatud kokandusüritusel «Stormarnia kokkab» osales Viljandi esindus, millesse kuulusid kutsekeskkooli kokanduse eriala õpilased ja õpetaja. Sama aasta oktoobris külastasid Ahrensburgi noored muusikud Viljandit ja andsid pärimusmuusika aidas kontserdi.

Ahrensburgi linna esindajad saabuvad Viljandisse hansapäevade ajal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles