Roheliste Viljandimaa juht visati erakonnast välja

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Tobreluts on paljudele viljandlastele tuttav paadimehe legendi elustamisidee kaudu.
Peep Tobreluts on paljudele viljandlastele tuttav paadimehe legendi elustamisidee kaudu. Foto: Erakogu

Eestimaa Roheliste juhatus viskas teisipäeval erakonna ridadest välja partei Viljandimaa esimehe Peep Tobrelutsu ning veel 20 siseopositsionääri.

Roheliste endine esimene eestkõneleja Marek Strandberg ütles BNS-ile, et juhatus arvas aukohtu ettepanekul erakonnast välja inimesed, kes kahjustasid partei mainet. «Nii kurb, kui see ka ei ole, lähtusid nad oma tegevuses isiklikust vihast ja vaenust, mis ei saa olla isegi siseopositsiooni aluseks,» lausus ta.

Lisaks Tobrelutsule arvas juhatus erakonnast välja veel 20 inimest.

Koos Tobrelutsuga erakonnast välja arvatud endine juhatuse liige Tanel Tammet teatas pärast välja viskamisest teada saamist, et see pole erakonna põhikirjaga kooskõlas. “Põhikiri ei luba ilma aukohtu otsuse ja sisehääletuseta liikmeid välja visata,” sõnas ta. “Väljaviskamisteates viidatakse aukohtu otsusele, kuid viiest aukohtu liikmest kolm ei ole taolisest otsusest midagi kuulnud. Sisehääletust ei ole samuti toimunud.”

Roheliste liige Villu Tamme kirjutas pärast uudist erakonna kodulehe foorumis: "Varem pidasin teie klikis mitmest inimesest vägagi lugu, aga alates kurikuulsast kohtufarsist on arvamus järk-järgult muutunud. Lihtlabane petiste ja kaabakate kamp! Vabandage mu väljendusviisi, aga ma olen tõesti hingepõhjani rabatud!"

Roheliste erakonnas tulid sisetülid avalikuks 13. aprillil, kui selgus, et Harju maakohtus kinnitatud kokkuleppe kohaselt tühistati mullu 21. novembril peetud üldkogu otsused. Seega taastusid ka üldkogu eel ametis olnud ja Marek Strandbergi juhitud juhatuse volitused.

Pärast üldkogu esimeseks eestkõnelejaks saanud Peeter Jalakas on nimetanud kokkulepet erakonna kaaperdamiseks. Tema sõnul sõlmisid kohtus üldkogu otsused vaidlustanud Andres Murdveega erakonna nimel kokkuleppe Strandberg ning riigikogu liikmed Valdur Lahtvee ja Mart Jüssi hoolimata sellest, et erakonna volikogu ja juhatus ei olnud hagis sisalduvaga nõus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles