Halliste lähedal algas suur lahing

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlased Kevadtormil.
Lätlased Kevadtormil. Foto: http://www.mil.ee/

Teisipäeva hommikul algas Halliste lähistel viivituslahing, millega käivitus õppusel Kevadtorm 2010 osaleva 1. jalaväebrigaadi ja selle allüksuste jaoks õppuse põhifaas ehk hindamisõppus.

Kaitseväe kodulehe teatel läbivad 1. Jalaväebrigaadi allüksused Kevadtormi õppusel põhilised maaväe lahinguliigid: viivituse, kaitse ja rünnaku vastast mängiva Scoutspataljoni ja Läti jalaväekompanii vastu.

Jalaväebrigaadi ülema kolonelleitnant Raivo Tamme sõnul on eesmärk imiteerida mõningaid viimase kümnendi sõjalistes konfliktides täheldatud taktikalisi situatsioone ja kasutada innovatiivseid lähenemisi võitluses ülekaaluka vastasega. “Olen kindel oma meeskonna võimekuses ja motiveerituses,” ütles kolonelleitnant Tamm.

Õppuse Kevadtorm põhifaasi lahingud kestavad reedeni.

3500 kaitseväelast, kaitseliitlast ja reservväelast harjutavad 3.-23. maini Pärnu- ja Viljandimaal õppusel Kevadtorm 2010. Õppuse eesmärgiks on saavutada tänavu kevadel reservi arvatava Kalevi jalaväepataljoni koostegutsemise võime.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles