Repliik: Vesi kutsub

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helgi Kaldma
Helgi Kaldma Foto: Elmo Riig / Sakala

Küllap on viljandlased märganud, küllap on kõikjal märgatud veekogude ääres peesitajaid ja suplejaid. Mitu päeva on kevad suvist soojust jaganud ja alles hiljuti jäisena tundunud vett kütnud.


«Juba pühapäeval oli Paala järve vesi 17-kraadine!» rõõmustas kooliõpetaja, kel suviti ei möödu ainsatki päeva ujumiseta. «Teisiti oleks ju selge võimaluste raiskamine, kui elatakse järve kõrval,» leidis ta.

Nii eile kui üleeile leidus Viljandi ja Paala järves ujujaid ning kaldavees sulistajaid. Veelgi enam oli aga neid, kes rannaliival või tärganud roheluses oma valgele nahale päikest püüdsid.

Tol õpetajal, keda eespool mainisin, oli aga ka mure: «Päris väiksed lapsed mängivad vees, kuid keegi nende järele ei vaata!» Ta näitas käega väikeste suplejate pikkust ja avaldas imestust, kuidas küll vanemad julgevad neid järelevalveta jätta. Ametlik järelevaataja ehk vetelpäästja tuleb ju alles 1. juunil, kuid ega tema kohalolekki tohiks lapsevanemaid muretuks muuta.

Veel pani pedagoog pahaks laste roppu suud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles