Sakala/Kinema oli kullale lähedal

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistrivõistlustel hõbemedali pälvinud Sakala/Kinema meeskond (vasakult): Jaanus Allikoja, Dmitri Lett, võistkonna treener ja esindaja Peeter Allikoja ning Oleg Kartuzov. Pildilt on puudu Raini Tsäko.
Meistrivõistlustel hõbemedali pälvinud Sakala/Kinema meeskond (vasakult): Jaanus Allikoja, Dmitri Lett, võistkonna treener ja esindaja Peeter Allikoja ning Oleg Kartuzov. Pildilt on puudu Raini Tsäko. Foto: Erakogu

Eesti võistkondlike lauatennise meistrivõistluste finaalide päeval jõudis Viljandi kõrgliiga esindus kullalahinguni, kuid pidi seal vastase paremust tunnistama.


Laupäeval Tallinnas peetud kõrgliiga meeskondade poolfinaalid ja finaalid kujunesid Viljandi lauatenniseklubi Sakala / Kinema esindusele edukamaks, kui klubi juht ja treener Peeter Allikoja oli lootnud.

«Poolfinaalis jäi meil varugi ja turniiri võidust polnud palju puudu,» nentis ta.

Poolfinaalis kohtus Sakala/Kinema Maardu lauatenniseklubiga ning võitis teda kokkuvõttes 6:4. Kolmes mängus tõi Viljandi esindusele võidupunktid Oleg Kartuzov, kes oli koos Jaanus Allikojaga osaline ka võidukas paarismängus. Ühe punkti lisasid Dmitri Lett ja Jaanus Allikoja.

«Selles kohtumises andsid mängijad endast sada protsenti. Väga oluline punkt tuli paarismängust — just see oli hooaja algul meile komistuskivi,» rääkis Peeter Allikoja ning lisas: «Paar kaotust tulid meile väga tasavägisest heitlusest. Hea õnne korral oleks meie võit veelgi ülakaalukam olnud.»

Pärast viieaastast pausi taas Eesti võistkondlikel meistrivõistlustel finaali pääsenud Viljandi kõrgliiga meeskonna vastane oli seal seekord tugeva koosseisuga Tallinna Kalev / Tulika (Aleksander Smirnov, Sergei Petrov, Jüri Martin, Karli Siispool, Allan Kottise ja Aleksei Britvin).

Tallinna esindus oli poolfinaalis saanud raske võidu meeskonnalt Valgu Pingo / Smeg: matš lõppes tulemusega 5:5, kuid parem settide suhe andis võidu talle.

Sakala ja Tallinna Kalevi kullaheitlus sai lahenduse viimases ehk kümnendas kohtumises, kus Oleg Kartuzov pidi tunnistama Aleksei Britvini 3:0 paremust.
«3:1 võit selles kohtumises oleks meile kulla andnud,» selgitas Peeter Allikoja.

Tema sõnul on Kartuzov tänavu Britvini mitu korda alistada suutnud.

«Päris kindel ma pole, aga minu arvates polnud Kartuzov talle tänavu veel kaotanudki. Ilmselt ei pidanud noorel mehel finaalis närv vastu,» ütles Viljandi klubi juht.

Sakala / Kinema kaotas finaali kokkuvõttes 4:6.

«Võrreldes finalistide koosseise, võib tulemusega igati rahule jääda. Positiivne oli järjekordne võit paarismängus. Superesituse tegi Dmitri Lett, alistades 3:2 Sergei Petrovi,» kõneles Peeter Allikoja. «Viimati võitis Sakala meeskond medali 2005. aastal. Tookord pälvisime nime Sakala/Vilpak all samuti teise koha.»

Sakala/Kinema meeskonda kuulusid Oleg Kartuzov, Dmitri Lett, Jaanus Allikoja ja Raini Tsäko. Ühel etapil tegi võistkonna koosseisus kaasa esiliigasse registreeritud Rivo Saaremäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles