Linnajuhid on tasuta parkimisega rahul

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aeg-ajalt on Viljandi kesklinnas kõik parkimiskohad autosid täis ning soovijail pole võimalik vaba kohta leida.
Aeg-ajalt on Viljandi kesklinnas kõik parkimiskohad autosid täis ning soovijail pole võimalik vaba kohta leida. Foto: Marko Suurmägi

Viljandi linnajuhtide hinnangul oli tasulise parkimisala kaotamine õige otsus ning ehkki aeg-ajalt on mõnel tänaval kõik parkimiskohad autosid täis, ei näe linnavalitsus põhjust vana korra juurde naasmiseks.

Tasuline parkimisala kadus Viljandist tänavu 1. jaanuaril ning linnavalitsuse majandusameti juhi Reevo Maidla sõnul pole tänavu keegi pöördunud raekotta taotlusega tasulist parkimist taastada. “Varem oli parkimise tõttu väga palju pöördumisi ja tagasiside oli peamiselt negatiivne,” meenutas Maidla. “Tasulise parkimise kaotamist on pigem kiidetud.”

Tasulise parkimisala kaotas Viljandis eelmine linnavolikogu. Toonane linnapea Loit Kivistik põhjendas seda otsust asjaoluga, et taoline parkimise korraldamine oli linnale väga kallis ning kahjustas Viljandi mainet. Ehkki linnavalitsuse lepingupartneri, aktsiaseltsi Ühisteenused kontrolör määras viivistasusid aastas kümme korda rohkem kui linnavalitsus oli planeerinud, olid parkimise korraldamise kulud ikkagi suuremad kui sellest saadav tulu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles