Uus gümnaasium ootab nime

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valuoja koolimaja
Valuoja koolimaja Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Haridus- ja teadusministeeriumi ning Viljandi linna vahel sõlmitud kokkuleppe järgi peab linnavalitsus tegema 1. juuniks ministeeriumile ettepaneku riigigümnaasiumi nime kohta.
 


Linnavalitsus esitas volikogu maikuu istungi päevakorda riigigümnaasiumi nime määramise eelnõu ettepanekuga nimetada uus kool Viljandi Gümnaasiumiks.

Linnapea Kalle Jents ütles, et see on linnavalitsuse esialgne ettepanek kooli loomise ja koolimaja ehitamise ajaks.

«Kui uus kool alustab 2012. aasta sügisel õppetööd, võiks koolile lisada Viljandiga seotud haridus- ja kultuurielu edendaja Carl Robert Jakobsoni nime,» lausus Jents. «Kohe seda kahjuks teha ei saa, sest Jakobsoni gümnaasium on olemas ja kaks samanimelist õppeasutust ei saa seaduse järgi tegutseda.»

«Samas võib ka linnakodanikel, õpilastel, õpetajatel või haridusega seotud inimestel olla kooli nime osas häid ja põhjendatud ettepanekuid. Nende teadasaamiseks ja linnavalitsuse ettepaneku kõrval kaalumiseks ootame arvamusi 25. maini e-postiaadressil viljandi@viljandi.ee või telefonil 435 4710. Esitatud ettepanekud ja arvamused edastab linnavalitsus volikogule arutamiseks,» selgitas Kalle Jents.

Viljandi linnavolikogu istung, kus nime määramise eelnõu arutama hakatakse, peetakse 26. mail raekojas.

Kokkuleppe Viljandisse riigigümnaasiumi loomiseks allkirjastasid haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, Viljandi linnavolikogu esimees Tarmo Loodus ja linnapea Kalle Jents 10. mail. Viljandisse ainult gümnaasiumiklassidega riigigümnaasiumi loomise tähtaeg on 2012. aasta 31. august.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles