Müümata jäänud jõulupuu hakkab jaanipäeva ootama

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need kuused, mis jõulupuudeks ei saa, lähevad jaanilõkkesse, metsatee täiteks või rooside katteks. Üle võib puid jääda igatahes parajal hulgal, sest päev enne jõululaupäeva võis tunni ajaga Viljandis leida lausa 17 kuuskede müügiplatsi. Fotol on Tõnis Hiob ja Siret Suppi, kes pakkusid Uue-Kariste lähedalt pärit puid.
Need kuused, mis jõulupuudeks ei saa, lähevad jaanilõkkesse, metsatee täiteks või rooside katteks. Üle võib puid jääda igatahes parajal hulgal, sest päev enne jõululaupäeva võis tunni ajaga Viljandis leida lausa 17 kuuskede müügiplatsi. Fotol on Tõnis Hiob ja Siret Suppi, kes pakkusid Uue-Kariste lähedalt pärit puid. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui varem on müümata jäänud jõulukuuskedega saanud maiustada loomaaia elevandid, siis tänavu viljandlastest üle jäänud kuuski ootab teistsugune saatus.

Suur osa müümata jäänud jõulupuudest läheb põletamisele, aga mitte niisama, vaid jaanilõkkes.

«Kaks suurt püha ju eestlastel on. Jaanilaupäeval teeme kuuskedest lõkkel ilusat šašlõkki,» tähendas Igor Tamm, kes oli müügiplatsi sisse seadnud Maksimarketi juures. Kaks päeva enne pühi oli ta poolteise õhtutunniga parklas müünud suisa kaheksa puud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles