Ühendus kutsub üles toitu mitte raiskama

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taldrikutele on mõttekas seada just selline ports, mille ära süüa jõuab.
Taldrikutele on mõttekas seada just selline ports, mille ära süüa jõuab. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Sel nädalavahetusel varub enamus peresid jõuludeks toitu, kuid Euroopa Komisjoni uurimus näitab, et Eesti majapidamistes raisatakse ühe inimese kohta rohkem kui kilo toitu nädalas.

MTÜ Arengukoostöö Ümarlaua poliitikaekspert Evelin Andrespoki sõnul suurenevad jõulude ajal nii toidu tarbimine kui raiskamine.  

«Kui peres on kaks täiskasvanut ja kaks last, tähendab see keskmiselt neli ja pool kilo ära visatud toitu nädalas. Arvestades, et jõulude ajal ostetakse tavapärasest rohkem toitu, on tegelikud kogused ilmselt veelgi suuremad,» lausus ta.

Copy
Tagasi üles