Smartpost valiti väärikasse seltskonda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kahe aasta eest Eestis pakiautomaatide võrgustiku loonud kodumaine firma Smartpost jõudis maineka World Mail Award (maailma postiauhind) valimisel kolme finalisti sekka.
 


Smartpost kandideerib auhinnale kasvukategoorias ehk teisisõnu ettevõtete seas, kes on saavutanud märkimisväärse tõusu teenuse mahus või kasutajale pakutavas väärtuses.

Eesti firma puhul on selleks inimeselt inimesele pakiautomaadist saadetise läkitamise võimalus. Sama teenuse eest pälvis ta mullu Eestis aasta logistikateo tiitel.

«Finalistide sekka jõudmine on suur tunnustus, eriti arvestades, et teistest kategooriatest leiab ka maailma suurimate postiettevõtete sekka kuuluvaid firmasid nagu DHL,» lausus Smartposti nõukogu liige Peep Kuld.

Võitjad selgitab rahvusvahelistest ekspertidest koosnev žürii ning auhinnad jagatakse välja 15. juunil Kopenhaagenis.

Lisaks Smartpostile on finaalis veel InPost, kes tõusis Poola suurimaks erakapitalil rajanevaks postiettevõtteks, ning USA firma Endicia internetipõhiste posti kohaletoimetamise lahendustega.

Praeguseks töötab kogu Eestis 36 pakiautomaadist koosnev võrgustik, mille abil on võimalik saata pakke ühest automaadist teise ning tellida saadetisi postimüügikataloogidest ja netikauplustest. Läinud aastal kasutas Smartposti teenust 65 000 inimest ning käesoleva aasta lõpuks loodetakse jõuda saadetiste mahuni 50 000 pakki kuus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles