Kõpus selgusid Viljandimaa parimad grillijad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fantaasiavooru esitluse eripreemia võistkonna Kõpu vald töö
Fantaasiavooru esitluse eripreemia võistkonna Kõpu vald töö Foto: Kutt Niinepuu Eesti Grilliportaal www.grillfest.ee

15. mail selgusid Kõpu alevikus Viljandimaa grillimise meistrivõistluste paremad, üritus oli seitsmes üleriigilises grillimisvõistluste sarjas «Grillfest».


Osalejaid oli seitse. Viljandimaalt võistlesid Suure-Jaani valda esindanud Olustvere teenindus- ja maamajanduskool, võistkond Karja Poisid Pärsti vallast, kohalikud esindused Kõpu Vald, Kõpu Pritsumehed ja Kõpu Jurakad ning külalistena valmistasid toitu võistkond Kont ja Nälg ning Reola Gaas.

Parmaid selgitati kahes voorus: maitsestamata searibi grillimises ja fantaasiaroa valmistamises. Rahvusvaheliselt tunnustatud meetoditega hindasid võistlustöid Eesti grilliliidu koolitatud kohtunikud.

Ribivoor andis järgmise tulemuse: 1. Kõpu Pritsumehed (124 punkti), 2. Reola Gaas (123 punkti), 3. Olustvere teenindus- ja maamajanduskool ning Kont ja Nälg (mõlemad 109 punkti).

Fantaasiavooru esikolmik: 1. Reola Gaas (179 punkti), 2. Karja Poisid (170 punkti), 3. Kõpu Jurakad (167 punkti).

Fantaasiavooru võidutöö «Troopika» loonud Reola Gaasi võistkonna kapteni Andres Rostini sõnul koosnes roog gaasigrillil valmistatud troopilistest ja tervislikest toiduainetest. «Grillisime arbuusi, ploome, mangot ja banaani. Serveerimisel kasutasime kiivit ja vahtrasiirupit,» selgitas ta.

Fantaasiavooru eripreemia parima esitluse eest pälvis võistkond Kõpu Vald.

Võistluse kõik tulemused ja fotogalerii avaldatakse kodulehel www.grilliliit.ee.

Viljandimaad esindavad 12. juunil Türi rannas ja lauluväljakul peetaval suurel lõppvõistlusel «Eesti meistrivõistlused grillimises — Grillfest» võistkonnad Kõpu Pritsumehed ja Karja Poisid.

Viljandimaa võistluse korraldasid Eesti grilliliit ja Kõpu vallavalitsus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles