Midrimaa lapsed jõudsid päkapikkudele jälile

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Ketlin Beljaev
Copy
Midrimaa lasteaia kasvandikud pidid jõuluvanani jõudmiseks läbima päkapikuraja, kus tuli ka punaste mütsidega tegelasi meisterdada.
Midrimaa lasteaia kasvandikud pidid jõuluvanani jõudmiseks läbima päkapikuraja, kus tuli ka punaste mütsidega tegelasi meisterdada. Foto: Erakogu

Midrimaa lasteaias käivate põngerjate lootus oma silmaga päkapikke näha täitus ühisel jõuluhommikul, kui iga rühm asus eri rada mööda punaseid mehikesi jälitama.

Õpetaja Aino Kaukvere sõnul jõudsid lapsed päkapikurada läbides mitmesuguste tegevuste kaudu järjest lähemale jõuluvanale, kes kostitas neid kingipakiga. Enne tuli aga läbida õpetajate ettevalmistatud teekond, millele jäid näiteks meisterdamispesa, postkontor, muinasjutuvestja ja muusikapäkapikk.

Lapsi aitas rajal päkapikk, kes oli avastanud kummalised jäljed. «Et aru saada, kes need jäljed on jätnud, hakkasime jälgi mööda edasi minema,» sõnas Kaukvere. Kõigepealt said lapsed lasta alla liumäest, sealt mindi edasi suuskadel. Kui suusarada oli läbitud, võeti kelgud, millega läbiti lühike teekond.

Lumepuuduse tõttu tuli lastel kelgutamise asemel ennast pingil käte abil edasi tõmmata. Ent see, et lund pole, ei takistanud isegi lumesõja pidamist. 

«Jäljed viisid tunnelisse, kuhu lapsed pugesid. Tunneli lõpus ootas kuhi lumepalle. Nii saime maha pidada ka lumepallilahingu,» kirjeldas Kaukvere seikluslikku päkapikurada, mis pakkus lastele tema sõnul palju rõõmu ja ootusärevust. 

Tagasi üles