60+ terviseraamat keskendub südamele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Ajalehte Sakala välja andval Ühinenud Ajalehtede kirjastusel valmis kaasväljaande 60+ esimene terviseraamat «Südameasi».

Ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla sõnul ei ole Eestis seni seenioridele koostatud mitte ühtki kogumikku, mis haarab mitut valdkonda ning kus eri haiguste tekkemehhanismist ja ravivõimalustest räägivad Eesti parimad spetsialistid. See raamat aitab mõista, mis vaevusi esineb ja kuidas õnnestub seda koostöös arstide, psühholoogide ja teiste spetsialistidega leevendada.

Raamatus on juttu südametervisest, kõrgest vererõhust, infarktist, südamestimulaatorist, kuulmisprobleemidest, voodielust, hingelisest vananemisest ja toitumisest. Peamised lood on siiski seotud südamega – nii sellest meile eluks hädavajalikust organist rinnakorvis kopsu kõrval kui ka peenekoelisematest asjadest, mida me südamesse võtame või mis meie südame valutama panevad. «Ka armuasjust, sest ega need vananedes oma tähtsust mineta, ehkki neist erinevatel põhjustel kõnelda ei soovita,» märkis Rohtla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles