Kuus küsimust Sakala digilehe kohta

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala digileht 14. detsembril kell 9.55
Sakala digileht 14. detsembril kell 9.55 Foto: Kuvatõmmis

Sakala uus digileht on lugejaid teeninud üle kaheksa kuu ja juba 42 protsenti tellijatest on aktiveerinud digilehe kasutajaõiguse. Sedamööda, kuidas lugejate arv kasvab, palutakse meilt aeg-ajalt ka juhtnööre digilehe kasutamise kohta. Et vastused võivad abiks olla teistelegi, toome osa neist laiema publiku ette.

Olen tellija. Kuidas saaksin parooli, et ka digilehest uudiseid ja kuulutusi lugeda?

1. Minge lehele http://www.sakala.ajaleht.ee/

2. Vajutage üleval paremal nurgas «Aktiveeri digileht».

3. Sisestage tellija andmed ja vajutage «Aktiveeri digileht».

4. Minge vaadake oma e-postkasti, mille aadressi sisestasite. Sinna tuleb umbes minutiga kiri, kus on kirjas edasised juhised ja parool. Ja oletegi digilehe lugeja!

Edaspidi kasutage sisselogimiseks paremal nurgas olevat kasti «Logi sisse», mitte «Aktiveeri digileht». Olenevalt seadetest ei pruugi kõik internetilehitsejad teie paroole meelde jätta, kuid enamasti need salvestuvad ja järgmistel kordadel saate sisse logida vaid «Logi sisse» nupule vajutades.

Unustasin parooli. Mis nüüd saab?

Klõpsake meie digilehes kastile «Logi sisse». Seejärel leidke väike kast «Unustasin parooli». Klõpsake sellele. Sisestage oma e-postiaadress ja kontrollkoodi kasti kolm tähte või numbrit, mida te selle kõrval näete. Vajutage «Saada». Seejärel vaadake oma e-postkasti. Seal peaks olema kiri, kus on kirjas juhised, kuidas edasi käituda.

Kuidas saan osta päevapileti ehk 24 tunni lugemisõiguse?

1. Klikkides kinnise tabalukuga lool või lehekülje paremas nurgas oleval väljal «Logi sisse», avaneb vaade «Sisselogimine».

2. Vajutage «Ei ole tellija» väljale või kerige leheküljel allapoole, kuni jõuate väljani «Osta digilehe täieliku lugemise õigus 24 tunniks hinnaga € 0.96».

3. Klikkige «Osta» väljal.

4. Sisestage oma mobiilinumbrer ja vajutage «OK».

5. Saatke sõnum tekstiga «TXT» juhendis toodud numbrile. Pärast seda ongi kõik lood 24 tunniks loetavad. 24 tunni jooksul võite end korduvalt sisse ja välja logida ning vaadata lugusid nii süle- ja tahvelarvutist kui ka nutitelefonist.

Kui soovite uuesti digilehte lugeda, tuleb klikata taas «Logi sisse», seejärel «Ei ole tellija» ja siis sisestada oma telefoninumber väljale «Kui sul on kehtiv 24tunnine digilehe täieliku lugemise õigus, logi sisse siit».

Mida teha, kui näen vahel nutitelefoniga sisse logima hakates ainult valget ekraani?

Kerige natuke allapoole, sisselogimisnupud ilmuvad õige pea.

Tahan kommenteerida, aga pole välja, kus ennast identifitseerida. Mida teha?

Tõenäoliselt on viga teie veebilehitseja seadetes. Proovige mõnd muud brauserit, näiteks Google Chrome'i.

Kirjutasin kommentaari, aga digileht kustutas selle. Miks?

Kõige sagedamini peitub põhjus selles, et kirjutasite kommentaari valmis ja alles siis vajutasite «logi sisse». Tegelikult tuleb seda teha enne kommentaari kirjutamist.

Kustutamise põhjuseks võib olla ka see, et kommentaar ei vastanud heale tavale ja on toimetuse poolt maha võetud.

Tulenevalt Euroopa inimõiguste kohtu lahendist Leedo vs Delfi kustuvad Sakala digilehe kommentaarid sõltumata nende sisust kolm päeva pärast avaldamist automaatselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles