Meistrid pakuvad rikkalikku kingivalikut

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsitöömess on nii Sakala keskuse ees kui selle sees. Eile oli linnatänav ääristatud punutud korvide ja puunikerdistega, mis tõmbasid möödujate tähelepanu. Juba siis tundis messi ja seal pakutava vastu huvi suur hulk linlasi.
Käsitöömess on nii Sakala keskuse ees kui selle sees. Eile oli linnatänav ääristatud punutud korvide ja puunikerdistega, mis tõmbasid möödujate tähelepanu. Juba siis tundis messi ja seal pakutava vastu huvi suur hulk linlasi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kitseliha, koeravillast sokid, jõhvikasinep, ragulkad – need olid vaid üksikud asjad, mis hakkasid eile silma Sakala keskuses peetaval pühade-eelsel käsitöömessil, kuhu on kokku tulnud kümneid kauplejaid Eesti eri nurkadest.

Juba keskuseesine kõnnitee oli täis punutisi, puutööesemeid ja küünlajalgu. Maja trepil seisis eakas mees, kes hoidis käes lahtikäivat puust pinki, millele oli põletatud kiri «Kauneid jõule 2013».

Keskuse uksest sisseastujale pakuti tuhksuhkruga kaetud jõhvikaid. Pakkujaks oli Kalju Vaaks, kes soovitas möödujatel magusa ampsu kõrvale proovida ka jõhvikasinepit. Ainult viimane purk oli veel saada ja esimene proovija ostis selle kohe ka ära, tuletades meelde vanasõna: «Kui hiline alles haigutab, siis varane...» Lõpu jättis ta enda teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles