Järvemuda tõstmise plaan käib ühe eksperdi laualt teisele

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi rand paistab suurele osale seal aega veetvatest inimestest puhas ja meeldiv hetkeni, mil tekib soov ujuma minna. Vesikasvud ja muda ootavad sel juhul suvitajat juba veepiiril ning rannas on juhtunud ka õnnetusi, kus ujuja on kasvudesse takerdunud ja uppumisohtu sattunud.
Viljandi rand paistab suurele osale seal aega veetvatest inimestest puhas ja meeldiv hetkeni, mil tekib soov ujuma minna. Vesikasvud ja muda ootavad sel juhul suvitajat juba veepiiril ning rannas on juhtunud ka õnnetusi, kus ujuja on kasvudesse takerdunud ja uppumisohtu sattunud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi järve rannast muda väljatõstmise plaan on juba paar aastat ühe ametniku laualt teisele liikunud ning ehkki linnajuhid tahaksid juba kevadel tööga pihta hakata, pole töökaval endiselt ekspertide heakskiitu.

«Praegu ootame, et üks ekspert kinnitaks teise hinnangu,» vahendas Viljandi linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Inga Nõmmik. Nimelt on linnavalitsus pöördunud keskkonnaametisse, et muuta juba mitu kuud tagasi saadud tööluba ning seepärast tuleb kogu kavandatav tööprotsess uuesti läbi vaagida.

Linna uuele plaanile peavad heakskiidu andma keskkonnaamet, maaülikooli limnoloogiakeskus ning keskkonnamõjude hindaja. Seni on oma ettepaneku teinud teadurid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles