Linnalapsed pääsevad pühade eel maale ja lambad linna

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile ja üleeile korraldas Tarvastu käsitöökoda kohalikele põnnidele kohtumise jõuluvanaga, hobuvankris veeremise ja töökojas meisterdamise. Samasuguseid ettevõtmisi on maakonnas veelgi.
Eile ja üleeile korraldas Tarvastu käsitöökoda kohalikele põnnidele kohtumise jõuluvanaga, hobuvankris veeremise ja töökojas meisterdamise. Samasuguseid ettevõtmisi on maakonnas veelgi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui linnas saab lastele mõeldud jõuluüritustel näha lambaid, kaaluda soola või vaadata narri, siis näiteks Heimtalis räägib jõulumemm keldris sooja tee ja piparkookide kõrvale juttu.

Eile olid Heimtalisse jõulutunnet otsima tulnud Veltsi kooli õpilased. Lääne-Virumaal asuva kooli õpetaja Anneli Martinson rääkis, et nad tahtsidki kodust kaugemale tulla, sest siis saab bussiga sõita. «Lastel tekib suurem ootusärevus, nagu jõulude ajal olema peab,» lausus ta.

Küünlaaluse kaunistamisega ametis olev õpetaja jäi Heimtalis pakutavaga igati rahule. Eriti meeldis talle keldrisse tehtud jõulukoobas, mis oli soe, küünlavalge ja toreda memmega. Kuigi lumi oli eilseks asendunud porilompidega, ei rikkunud see õpetaja hinnangul jõulutunnet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles