Teabekeskus tunnustas joonistusvõistluse paremaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorema vanuseastme võitja Gerly Tamm Tääksi kooli esimesest klassist.
Noorema vanuseastme võitja Gerly Tamm Tääksi kooli esimesest klassist. Foto: maavalitsus

Europe Direct Viljandimaa teabekeskus korraldas Euroopa päeva puhul õpilastele joonistusvõistluse teemal «Vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse Euroopa aasta 2010». Töid hinnati kahes vanuseastmes: I—IV ja V—IX klass.


Nooremate hulgas tunnistati parimaks Tääksi Põhikooli esimese klassi õpilase Gerly Tamme joonistus «Pere sööb», millel on kujutatud ühtehoidvat perekonda. Talle järgnesid samuti Tääksi kooli õpilased: teise koha sai teise klassi õpilase Alex Stanovoi joonistus «Vaene naine ja rikas mees» ning kolmanda koha esimese klassi õpilase Martin Hirve töö «Elu talus». Kõigi kolme õpetaja on Sirje Raudmets.

Vanemas vanuseastmes tunnistati parimaks mõtlemapanev ja emotsionaalne töötuse teemat kajastav joonistus «Issi, lähme koju!», mille on joonistanud Janne Pärna Viljandi Kaare kooli seitsmendast klassist.

Teiseks tunnistati Viljandi Paalalinna gümnaasiumi viienda klassi õpilase Helena Tammesalu töö «Vahest on mõnel lapsel kodus pahasti» ning kolmandaks joonistus nimega «Ebavõrdne naabrus», mille autorid on Kairi Karuse ja Annika-Kristin Tischler Viljandi Paalalinna kooli kaheksandast klassist.

«Nagu arvata võiski, saab vaesusele ja sotsiaalsele tõrjutusele ning nende vastu võitlemisele läheneda väga mitme nurga alt,» lausus Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialist Katrin Reimo joonistusvõistluse kokkuvõtteks. «Seda olid tööde autorid ka teinud. Võistlusele saadetud piltidel on kajastatud rikkust ja vaesust, sõprust, tööpuudust, üheskoos tegutsemist ja palju teisi teemasid.»

Joonistusvõistluse edukamatele ja teistele osalenutele olid korraldajad auhinnaks välja pannud Euroopa Liidu sümbolitega meeneid.

Paremate väljakuulutamine leidis aset 7. mail Europe Direct Viljandimaa teabekeskuses. Ühtlasi avati võistlustööde näitus, mida saab Viljandi maavalitsuse fuajees vaadata juuni lõpuni. Ettevõtmise lõpetas vahva rongisõit minirongiga Viljandi tänavail.

2009. aasta jaanuaris avatud Europe Direct Viljandimaa teabekeskus asub Viljandi maavalitsuse esimese korruse fuajees (Vabaduse plats 2). Kohapeal on muu hulgas võimalik leida teavet Euroopa Liidu riikide ja institutsioonide kohta internetis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles