Naiste tegu, naiste nägu

, pärimuslaulu õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambli Laudaukse Kääksutajad liikmed lisavad vanadele regivärssidele uusi viise, kui nende meelest hakkavad need nõnda paremini kõlama. Kollektiivi kuuluvad Kairi Leivo (vasakult), Katrin Laidre, Evelyn Rosenberg ja Maria Laatspera. Keskel on poetess Kristiina Ehin.
Ansambli Laudaukse Kääksutajad liikmed lisavad vanadele regivärssidele uusi viise, kui nende meelest hakkavad need nõnda paremini kõlama. Kollektiivi kuuluvad Kairi Leivo (vasakult), Katrin Laidre, Evelyn Rosenberg ja Maria Laatspera. Keskel on poetess Kristiina Ehin. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Loominguline rahvamuusikakollektiiv Laudaukse Kääksutajad on saanud maha lasertsõõriga «Kokku», mille suurim tugevus seisneb a cappella regilaulude suurema publikuni toomises.

Ma ikka tsipa ootasin seda helikonservi. Ei ole just igapäevane, et niinimetatud folkmuusika maailmas ilmub album, millelt on võimalik kuulata lihtsat ja väekat eesti regilaulu, mida pole rikutud üht või teist sorti kastmega. Küllap on piisavalt neid, kes tahaksid regilaulu laulda ning kuulata eeskujuks just seadmata viise ja värsse. Mõni selline kääksutajate albumil ka on.

Mida ma siis plaadilt kuulsin ja tähele panin?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles