Kristjan Randalu tuleb keelpillidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Randalu on keelpillikvartetiga Prezioso varasemast tuttav.
Kristjan Randalu on keelpillikvartetiga Prezioso varasemast tuttav. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sel pühapäeval, 15. detsembril kell 16 esineb Viljandi pärimusmuusika aidas pianist Kristjan Randalu koos keelpillikvartetiga Prezioso Juhan Liivi luuletuse järgi pealkirja saanud kavaga «Helin».

Kontserdil tuleb ettekandele Kustas Kikerpuu, Uno Naissoo, Eino Tambergi ja Ülo Vinteri looming, mis on Rand­alule juba lapsepõlvest saadik lähedane olnud. Lisaks kõlab Randalu enda looming värskelt albumilt «Equilibrium».

Kristjan Randalu on üks Eesti tunnustatumaid pianiste, heliloojaid ja arranžeerijaid, kes püüdleb viimistletud tehnika abil kompromissitu järjekindlusega muusikalise tuuma poole. Tema mängu iseloomustavad kirglikkus, soojus, vaoshoitud enesekindlus ja ausus. Ta on tegutsenud muusikuna mitmel pool Euroopas ja USA-s. Ta on esinenud New Yorgi Carnegie Halli ja Lincoln Center’ ning Berliini Konzerthausi mainekatel lavadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles