Konfiskeeritud maastur leidis uue omaniku

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjoni võitjal on maasturi väljaostmiseks aega aasta lõpuni.
Oksjoni võitjal on maasturi väljaostmiseks aega aasta lõpuni. Foto: Marko Saarm / Sakala

Maikuus roolijoodikult konfiskeeritud maasturi müük esimesel katsel ei õnnestunud, hiljutisel teisel oksjonil leidis see aga uue omaniku pisut enam kui 1500 euro eest.

Käesoleva aasta veebruaris peatas politsei Mustla alevis maasturi, mille juhi vere etanoolisisalduseks mõõdeti 3,29 promilli. 26. aprillil väljakuulutatud kohtuotsusega määrati autot üliraskes joobes juhtinud mehele kahe kuu pikkune vangistus, millele liideti kehtiva karistuse ärakandmata osa. Samuti võeti talt üheks aastaks juhtimisõigus ning konfiskeeriti auto, millega ta oma viimase kuriteo toime oli pannud.

14. mail jõustunud kohtuotsusega võeti auto riigi omandisse ning see jäi Viljandi maavalitsuse otsustusalasse. Et valitsuse määrusest tulenevalt ei tohi riik konfiskeeritud vara endale jätta, vaid peab selle võõrandama, kuulutati välja oksjon, millel 1996. aastal toodetud tumesinisele Jeep Cherokeele määrati alghinnaks 1600 eurot. Elektroonilisel enampakkumisel aga huvilisi polnud ning auto uut omanikku tol korral ei leidnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles