Vagad soovid nõudlikul häälel

Peeter Olesk
, Sirbi lugeja, tellija ja kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Olesk
Peeter Olesk Foto: Elmo Riig / Sakala

SIINKIRJUTAJA EI kandideeri Sirbi järgmiseks peatoimetajaks, sest 40-leheküljelist nädalalehte ja selle lisalehti ei ole võimalik toimetada, elades toimetuse ruumidest ja kollektiivist paarsada kilomeetrit eemal. Eriti kui toimetuse argipäev on tappidest lahti ega ole selge, mis saab lehe avaldamiseks vajalikust rahast ja toimetuse ruumidest ning kes on toimetuse liikmed ja kes moodustavad autorkonna.

Ma olen Sirbi järjepidev lugeja aastast 1965, tellija aastast 1977 ja autor aastast 1974. Kuuludes kultuuri loojate ja kandjate hulka, arvan, et see leht on mõeldud ka minusugustele, kuigi toimetus pole meietaoliste vastu kunagi huvi tundnud.

Järgnevalt ei hakka ma arutama, mis siis Sirbis ja selle ümber on toimunud ning kust kõik alguse sai. Mind huvitab, kas ma saan edaspidi Sirpi omaks pidada ning mida tuleb kõigil asjaosalistel teha selleks, et Sirp oleks oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles