Automaadi küljes olev seade avas tee vargustele

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esialgse oletuse kohaselt kasutasid kurjategijad varguste ettevalmistamiseks kopeerimisseadet Viljandi turuhoone küljes oleva Swedbanki automaadi juures. Mis summas ja kui paljudele inimestele kahju tekitati, peab tuvastama juurdlus.
Esialgse oletuse kohaselt kasutasid kurjategijad varguste ettevalmistamiseks kopeerimisseadet Viljandi turuhoone küljes oleva Swedbanki automaadi juures. Mis summas ja kui paljudele inimestele kahju tekitati, peab tuvastama juurdlus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kurjategijad kasutasid Viljandi turuhoone seinas oleva Swedbanki automaadi juures salaseadet, et selle kogutud andmetega teisel pool maakera inimeste kontodelt raha varastada.

Viljandi valla elanikku Lea Missikut tabas läinud laupäeval Leola toidupoes ebameeldiv üllatus, kui kassas ilmnes, et tal pole võimalik oma pangakaardiga ostude eest tasuda.

«Esialgu polnud mul aimugi, miks see ei tööta. Alles hiljem nägin, et pank oli juba hommikul minu telefonile saatnud SMS-i, mis ütles, et kaart on turvalisuse huvides suletud,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles