Linn suleb söögikohas asuva lugemispunkti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugemisnurgas käis vähe huvilisi ning sinna tellitud ajalehti ja ajakirju oli lugejatel keeruline leida.
Lugemisnurgas käis vähe huvilisi ning sinna tellitud ajalehti ja ajakirju oli lugejatel keeruline leida. Foto: Tiina Sarv

Viljandi linnavalitsus otsustas uuest aastast sulgeda Männimäe Selver, Pappa Pizza söögikohas asuva lugemisnurga, mis avati alles poolteist kuud tagasi.

Linnaraamatukogu tegi ettepaneku ajalehtede ja ajakirjade lugemiseks mõeldud perioodikanurk sulgeda, sest see pole leidnud linlaste seas aktiivset kasutamist.

Raamatukogu direktori Reet Lubi sõnul ei ole seitsme nädala jooksul linnakodanikud perioodika lugemisnurka aktiivselt kasutama hakanud. «Et lugemisnurgas ei ole kohal raamatukogu töötajat, siis on ilmnenud erinevaid probleeme: perioodikat on määritud ning ajalehed-ajakirjad pole hästi leitavad, sest lugejad ei pane neid õigetesse kohtadesse tagasi,» kirjeldas Lubi olukorda ning kinnitas, et inimeste tagasiside on olnud negatiivne.

Perioodika tellimuse summa 2014. aastaks on Linnaraamatukogule teadaoleva hinnakirja alusel 687,76 eurot, millele lisandub ka 2400 eurot Pappa Pizza rendikulu aastas. Hetkel võtavad perioodikat kirjakandjatelt vastu pizza restorani töötajad.

Lubi sõnul on kulud lugemisnurga tööshoidmiseks suured, millest tulenev kasu on linna elanikele väike. «Ma leian, et kõikidel nimetatud põhjustel tuleks Männimäe lugemisnurga ülalpidamise lõpetada ning kasutada olemasolevat raha lugejate paremaks teenindamiseks peamajas,» lisas Lubi.

Viljandi abilinnapea Ardo Agasilla sõnul on linnavalitsus koos Linnaraamatukoguga kaalunud Männimäe lugemisnurgale alternatiivne, kuid kahjuks ei ole leitud ühtegi sobivat varianti. Agasild tõi välja, et tugevalt on arendatud koduteenuse teenust, mis linnakodanike seas on leidnud aktiivselt kasutust. Nimetatud teenust pakub raamatukogu neile linlastele, kes tervisliku seisundi tõttu ei ole võimelised raamatukogu ise külastama.

Pappa Pizza lugemisnurk avati 16. oktoobril ning selle põhjus oli Viljandi linnaraamatukogu Männimäe osakonna kesklinna üleviimine.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles