Strateegia põhitõed

, Viljandi maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kruuse
Lembit Kruuse Foto: Elmo Riig / Sakala

OLEN VAREMGI kirjutanud planeerimise vajalikkusest. Tuletan siinkohal meelde vaid, et riigisiseste ja Euroopa Liidu fondide kaudu investeeringuteks eraldatava raha kasutamine on otseselt seotud maakondliku arendusstrateegiaga. Alles siis, kui investeeringuobjekt kajastub arengustrateegias, muutub rahastamine võimalikuks. See tähendab aga, et kõik eeldused raha saamiseks on olemas.

Strateegiat koostades oleme paljude arutelude jooksul jõudnud ühisele arusaamisele, et suurimad väärtused on meie inimesed, aineline toimetulek ja eneseteostusvõimalused. Esmapilgul lihtne tõde muutub keeruliseks hetkest, kui hakkame ühiseid kokkuleppeid sõlmima ja eelistatud tegevusi paika loksutama.

Kuigi uues maakonna arengustrateegias käsitletakse paljude eluvaldkondade arengusuundi, soovin seekord arutleda just põhitõdede üle, millest lähtub kõik ülejäänu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles