Pärandiaasta tänupidu tervitasid kaks kultuuriministrit

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuripärandi aasta lõpetamine!
Kultuuripärandi aasta lõpetamine! Foto: Marko Saarm / Sakala

2013. oli Eestis kuulutatud pärandiaastaks, Viljandi omakorda pärandilinnaks. Seega kogunesid täna Ugala teatrisse inimesed, kes kultuuripärandi aasta õnnestumisse ligi 400 erineva ürituse näol on panuse andnud.

Lavalise osa eest kandsid hoolt Ugala näitlejad, teiste hulgas Tarvo Vridolin, neile sekundeerisid noored ja lapsed. Muu hulgas tuletasid näitlejad meelde, et pärandiaasta lõpuks sai Viljandi endale uue linnapea, pärimusmuusika festivali korraldaja Ando Kivibergi.

Teiste lustakate etteastete seas peeti «miljonimängu», kus  päriti saalis viibijatelt pärandiga seotud küsimusi. Selle käigus selgus, et just Ugala tõi lavale Eesti esimese vabaõhuetenduse. 17. juunil 1920 mängiti Viljandi lossimägedes vabaõhulaval «Salomed». Naljatamisi lubati koosviibijatele auhinnaks näidata kaht kultuuriministrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles