Riik vähendab liiklusregistri e-teeninduses tehingute hinda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu võttis vastu seaduse, millega vähendatakse maanteeameti toimingute eest võetavaid riigilõivu määrasid e-teeninduses 20 protsendi võrra. Ühtlasi ümardatakse allapoole täisarvudeks tavapärasel viisil tehtavate toimingute riigilõivud.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Lauri Lugna selgitas, et e-teeninduses saab uuel aastal teostada enim kasutatavaid põhitoiminguid nagu sõiduki omanikuvahetus ja juhiloa väljastamine. Tema sõnul muutuvad toimingud inimesele mugavamaks, neile kulub vähem aega ning soovi korral saadetakse uus registreerimistunnistus ja juhiluba inimestele posti teel koju ning selle eest ei tule juurde maksta.

Tulevaks aastaks ennustatakse kõikide liiklusregistri tehingute suurenemist kolme protsendi võrra, kusjuures e-tehingud moodustavad viiendiku tehingute üldarvust.

Uuest aastast jõustuva riigilõivu ja liiklusseaduse muutmise seaduse eesmärk on täpsustada ja ajakohastada maanteeameti toimingutega seotud riigilõivuseaduse ja liiklusseaduse regulatsiooni.

Järgmiseks aastaks prognoosib maanteeamet 125 000 sõidukiomaniku vahetust ja 66 000 juhiloa väljastamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles