Sillerdav kamp tahab panna eestlased enda moodi särama

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kott Londonist, kindad Riiast, jakk sõbranna õmmeldud – ja tänaval astub särav daam Liina Laaneoja.
Kott Londonist, kindad Riiast, jakk sõbranna õmmeldud – ja tänaval astub särav daam Liina Laaneoja. Foto: Tiina Sarv / Sakala

Külluslikud Etnokudumid on kolme Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö eriala viimase kursuse tudengi loodud ühendus, mis sai tuule tiibadesse läinud kevadel õppejõud Riina Tombergi tundidest.

Liina Laaneoja, üks Külluslike Etnokudumite asutajatest, on efektne daam, kes kannab kaunistustega ülekuhjatud kotti ja sädelevaid sõrmikuid. Küsimuse peale, kas ta on ise oma silmatorkavad aksessuaarid valmistanud, puhkeb ta naerma ja raputab pead.

«Koti oli õnneks keegi juba ära ehtinud. Mulle meeldib, kui ma leian eseme, mille keegi on otsekui minu jaoks valmis teinud. Olgugi need asjandused masinaga peale õmmeldud, mulle see kott meeldib. Meeldivad ka need kindad,» näitab ta säravate kivikestega sõrmikuid. «Keegi on teinud minule minu koti juurde sobivad kindad. Kott on Londonist ja kindad Riiast.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles