Filmiliku sportlasteega vabavõitlejast valmib lühidokumentaal

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Saaremäe
Sten Saaremäe Foto: Mardo Männimägi

Viljandist pärit sportliku vabavõitleja Sten Saaremäe profikarjääri poole püüdlemise teekond meenutab mõne mängufilmi süžeed. Lähiajal saab teine Viljandi noormees Kris Süld temast valmis lühemat sorti dokumentaalfilmi.

Praegu Eesti tugevamate amatöörvabavõitlejate hulka kuuluvale 22-aastasele Sten Saaremäele oli ülemöödunud aasta keeruline. Ta oli tegelnud Tartus õpilaselu kõrvalt aasta jagu sportliku vabavõitlusega, mis kombineerib eri võitluskunste, ning pidanud ka neli kohtumist. Ent hoolimata sellest et vabavõitlus meeldis talle väga ja ta oli andnud endast parima, oli ta kõik need matšid kaotanud.

Siis juhtus aga midagi sootuks hullemat: ta sai batuudipargis lõbutsedes raske kaelatrauma. Nagu ta meenutab, et tundnud ta esimesed paar tundi oma keha üldse, seejärel hakkasid käed ja jalad õnneks «surisema». Nädala pärast kirjutati ta haiglast välja, kuid sellega polnud asi sugugi lõppenud: ees ootas pikk taastusravi. Armastatud spordialaga oli pikemaks ajaks kõik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles