Linna ilusaim kortermaja kasutusluba ei saanud

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnavalitsus keeldus aasta korrusmajale kasutusluba väljastamast, sest sel pole kolme tuletõkkeust ning esimese korruse trepikodades ei vasta siseseinte tuletundlikkus ehitusprojektile.
Viljandi linnavalitsus keeldus aasta korrusmajale kasutusluba väljastamast, sest sel pole kolme tuletõkkeust ning esimese korruse trepikodades ei vasta siseseinte tuletundlikkus ehitusprojektile. Foto: Elmo Riig / Sakala

Linnavalitsus ei andnud Viljandi kõige paremini korrastatud korrusmaja tiitli võitnud ehitisele kasutusluba, sest pärast renoveerimist polnud sel tuletõkkeuksi.

Nii nagu ehitamiseks on vaja ehitusluba, tuleb pärast tööde lõppu taotleda kasutusluba, mis tõestab, et töid on tehtud korrektselt. Paalalinnas Suur-Kaare tänav 65 asuv kortermaja võttis ette maja soojustamise ning renoveeris pisut ruume, kuid luba sel korral ei saanud.

Viljandi linnavalitsuse ehituse peaspetsialist Jaan Lukas lausus, et otsustavaks said kaks põhjust: puudu on kolm tuletõkkeust ning esimese korruse trepikodades ei vasta siseseinte tuletundlikkus ehitusprojektile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles