Politsei pöörab tähelepanu rehvide ohutusele

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talveilmade jätkumise tõttu võib tänavu suverehvide vahetamisega oodata aprilli lõpuni.
Talveilmade jätkumise tõttu võib tänavu suverehvide vahetamisega oodata aprilli lõpuni. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal kontrollib Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalitus koostöös mittetulundusühinguga Eesti Rehviliit sõidukite rehvide nõuetele vastavust. Enam ei ole turvaline kasutada talverehve, millega on 1. maist Eesti teedel keelatud sõita.


Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse komissari Velmo Punniski sõnul peaks praeguseks küll kõigil olema piisavalt aega olnud sõiduvahendile ajakohased rehvid alla panna. «Lisaks sellele, et praegusel ajal talverehvidega sõitmine kahjustab sõidukeid, on see ka otseselt ohtlik,» rõhutas komissar. «Naastrehvidega sõidukil on suvistes teeoludes tunduvalt halvem pidamine ning järsu manöövri või pidurduse järel võib sõidukijuht kergemini auto üle kontrolli kaotada.»

Naastudeta talverehvid ehk lamellrehvid on Eestis lubatud aasta läbi. Suverehvidega sõitmise korral peavad samal teljel olema ühesuguse mustri ja markeeringuga nõuetele vastavad rehvid.

Maikuu kümne päeva jooksul selgitasid Lõuna prefektuuri politseinikud välja 27 rehvidega seotud rikkumist: 21 korral kasutati naastrehve ning kuuel korral kasutati ülemäära kulunud rehve. Komissar Punniski sõnul leidub Eesti teedel kahjuks endiselt sõidukijuhte, kes kipuvad alahindama heas seisukorras rehvide olulisust.

«Sõiduki juhitavuse ning just võimalikest ohuolukordadest turvaliselt pääsemiseks on korralikud ja nõuetele vastavad rehvid hädavajalikud.»

1. maist võib Eesti teedel liigelda vaid suve- või lamellrehvidega. Sõidukite rehve ja nende ohutust kontrollitakse sel nädalal Lõuna-Eestis. Möödunud nädalal viidi samasugune aktsioon läbi Põhja-Eestis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles