Uus lauluväljak tekitas tuntud dirigendil kultuurišoki

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tonio Tamra (vasakul) ja Aarne Saluveer.
Tonio Tamra (vasakul) ja Aarne Saluveer. Foto: Hans Väre / Sakala

Täna õhtupoolikul avatud Viljandi uus lauluväljak on sedavõrd muljetavaldav, et tuntud dirigendi Aarne Saluveeri hinnangul võiks olla tegu aasta teoga.

«Ega ma olegi heas mõttes sellises kuktuurišokis olnud,» ütles ta avamise järel pärimusmuusika aidas peetud vastuvõtul. Saluveer kirjeldas, kuidas ta tuli bussi pealt läbi Viljandi, mõeldes lasketiirule ja muudele asjadele, mis siin kunagi olid, ja siis jõudis äkitselt uue lauluväljakuni viiva küünalde rivini. Nii arhitektuuriline lahendus kui avamispidu teenisid Saluveerilt omadussõna «rabav». «Ma mõtlesin, et see ei saa olla päris, et see on hologramm,» lausus ta. Lauluväljakut haldava Sakala keskuse direktor Jaanus Kukk avaldas lootust, et viljandlaste pilk ei nüristu ka siis, kui nad sealt iga päev mööda käivad. «Meil on põhjust uhke olla,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles