Reinsalu IRLi volikogul: IRL oli valimistel edukaim, kuid Keskerakond võitis

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

IRLi esimees Urmas Reinsalu ütles IRLi volikogul kõneldes täna, et kuigi IRL oli kohalikel valimistel edukaim erakond, võitis valimised Keskerakond.

„IRL oli nendel valimistel edukaim erakondade arvestuses nii maakondade lõikes kui ka saadud mandaatide poolest. Võitsime valimised kuues maakonnas ning IRL teenis kõige rohkem - 445 mandaati - omavalitsuste volikogudes. Samuti sai IRL kõige rohkem omavalitsusjuhtide kohti. Reaalsus on aga see, et valimised võitis Keskerakond ning kui 20. oktoobril oleksid toimunud riigikogu valimised, oleks need võitnud Keskerakond,“ ütles Reinsalu.
 
„Sellega ei kavatse IRL leppida ning teeme tööd selle nimel, et 2015. aasta riigikogu valimisi ei võidaks Keskerakond. Eesti valija usaldas nendel valimistel vastutuse IRLile, et hoida ära Savisaare valitsuse teke,“ selgitas Reinsalu.
 
Päevapoliitikat kommenteerides rõhutas ta, et oluline on, et tänane valitsus jätkaks kuni korraliste valimisteni, ning toonitas, et IRL on tugev ja stabiilne koalitsioonipartner. Reinsalu sõnul on pikemas perspektiivis eestimeelse maailmavaate huvides, et ka koalitisoonipartneril Reformierakonnal läheks hästi ja valitsus püsiks otsustusvõimelisena.
 
„Tuleb teha tööd, et pakkuda poliitikas välja lahendusi, mis kõnetavad inimesi ja põhinevad meie väärtustel. Lähiaastatel on oluline tegelda eelkõige perede elukvaliteedi küsimusega,“ ütles Reinsalu.
 
Ta lisas, et järgmine aasta tuleb töine, sest hiliskevadel on europarlamendi valimised ja seejärel algab ettevalmistus juba riigikogu valimisteks. Seda aega tuleb kasutada, et sõnastada visioon Eesti ja Euroopa tuleviku kohta. See visioon peab olema tema sõnul vastutustundlik.
 
IRLi volikogu kinnitas erakonna suurkogu toimumise ajaks 8. veebruari 2014 Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles