Vahetusõpilased otsivad peresid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Augustis avaneb külalislahketel eesti peredel suurepärane võimalus täiustada inglise keele oskust ning õppida tundma võõraid kultuure, võttes oma koju aastaks elama välismaalasest vahetusõpilase.


Rahvusvaheline õpilasvahetusorganisatsioon YFU Eesti otsib augustis saabuvatele vahetusõpilastele peresid.

Eestisse tuleb 32 vahetus­õpilast 14 maailma riigist. Eksootilisemad saabujad on Taist, Uruguayst, Mehhikost ja Uus-Meremaalt. Noored vanuses 15—19 aastat õpivad aasta aega Eesti keskkoolis, et saada selgeks eesti keel ja tutvuda siinse kultuuriga.

Sõbralikud vahetuspered, kes tahaksid välismaist noort oma pereliikmeks, võivad asuda kõikjal Eestis — linnas, alevis või külas. Pole tähtis, kas perel on pakkuda noorele oma tuba või vaid diivaninurgake, oluline on avatus ja soov kogeda midagi uut. Koolid, kus noored õppima hakkavad, valitakse selle järgi, kus pere elab või kus pere enda lapsed juba õpivad.

Kõik noored kõnelevad peale oma emakeele ka inglise keelt, seega on vahetusperel suurepärane keelepraktika võimalus. Peale selle saab uue pereliikmega koos elades ülevaate tema kodukultuurist ise kuhugi reisimata.
Lähemat infot saab internetileheküljelt www.yfu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles