Kaugemalt Viljandisse naljalt tööle ei kiputa

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki töötukassal oleks tahtjatele Viljandisse töökohti pakkuda küll, eelistavad just Lõuna-Viljandimaa elanikud välismaal töötada.
Ehkki töötukassal oleks tahtjatele Viljandisse töökohti pakkuda küll, eelistavad just Lõuna-Viljandimaa elanikud välismaal töötada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis käivad tööl küll paljud lähemate valdade elanikud, kuid näiteks Lõuna-Viljandimaalt minnakse tööle pigem välismaale kui linna.

Eile avaldatud kogumiku «Eesti piirkondlik areng 2013» üks koostajaid on viljandimaalane Mihkel Servinski, kes töötab statistikaametis väljaannete peaanalüütikuna. Tema jaoks polnud selles 320-leheküljelises trükises Viljandimaa kohta suurt midagi üllatavat, sest kohaliku elanikuna teab ta trükises väljatoodud probleeme juba pikemat aega.

Servinski jätkas, et siiski leidub kogumikus ka talle mõtlemapanevat. Ta tõi näiteks töölkäijate pendeldamise maakonnas, eriti selle, et Viljandi linn ei ole tähtis töörände sihtpunkt Kõo, Abja ja Karksi valla ning Mõisaküla linna elanikele. Nemad eelistavad töötada oma kodukandis või minna hoopis välismaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles