Jõuluvana meeskond jõudis Mustlasse

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana sätiti samale rõdule, kust näitleja Marko Matvere «Vanade ja kobedate» filmi tarvis televiisori alla viskas. Pildil suure vaeva nägijad Kati Seeme, Silver Rannak, Jakob Meier ning Mati Karmin.
Jõuluvana sätiti samale rõdule, kust näitleja Marko Matvere «Vanade ja kobedate» filmi tarvis televiisori alla viskas. Pildil suure vaeva nägijad Kati Seeme, Silver Rannak, Jakob Meier ning Mati Karmin. Foto: Alar Karu

Läinud talvel kaunistasid Tartu kõrgema kunstikooli õpilased Mustla peatänava elektriposti otsas turnivate päkapikkudega. Eile olid tudengid jälle platsis, et jõuluaja vaatemängule seekord veelgi suuremad mõõtmed anda.

Tarvastu vallavanema Alar Karu sõnul sai omavalitsuse ja kunstikooli õppejõu Mati Karmini koostöö alguse siis, kui skulptorilt telliti kuulsa maadleja ja Eesti esimese olümpiamedali võitja Martin Kleini skulptuuri kavand.

Eelmisel sügisel arutati Karu mäletamist mööda isekeskis linna peatänaval jõulumeeleolu loomise võimalusi ning jõuti ronivate päkapikkudeni. «Käisin idee välja Mati Karminile, kes õnneks sellest kohe tuld võttis,» meenutas Karu. «Pärast mitme variandi vaagimist otsustasime päkapikud sättida vallamaja ees asuva eestiaegse elektriposti otsa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles