Rulluisutajad kurdavad kivise terviseraja üle

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohas, kus Ranna puiestee kohtub Pika tänavaga, oli terviserada eile kaetud paksu liivakihiga.
Kohas, kus Ranna puiestee kohtub Pika tänavaga, oli terviserada eile kaetud paksu liivakihiga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mitu Viljandi rulluisutajat on pahased linnavalitsuse peale, et Ranna puiesteele rajatud terviserada ei hooldata, samas nendivad ametnikud, et uisutajad pole neile oma murest üldse teada andnud.


«Sel aastal on olnud väga vähe võimalusi rulluiskudega sõita, sest Ranna puiestee terviserada on pidevalt kive või oksi täis,» nentis Kadri Paldra, kes on juba mõni aasta rulluisutamisega tegelnud.

Kõige hullem oli rada tema sõnul selle nädala algul, sest nädalavahetuse äikesevihm oli mööda Pikka tänavat alla uhtnud palju liiva ja kive ning kahe tee ristumiskoht oli paksu liivakihi all.

Paldra sõnul saab ta looduse tekitatud kahjust küll aru, kuid ei mõista, miks rada nii harva puhastatakse. «Vaid ühe korra sel kevadel on rada tõesti puhas olnud,» meenutas ta. «See oli vahetult enne ümber järve jooksu.»

Paldra arvates näitab see linnavalitsuse suhtumist, et võõraste tuleku eel tehakse küll kõik korda, kuid enda inimeste eest hoolt kanda ei taheta.

Viljandi linnamajandusameti peaspetsialisti Jaan Lukase sõnul tuleneb probleem aga suuresti sellest, et rulluisutajad pole oma murest linnaametnikele teatanud. «Täna (teisipäeva — toim) hommikul helistas meile üks inimene ja kurtis oma muret,» rääkis Lukas. «Leppisime kohe Veolia Keskkonnateenustega kokku, et nad harjavad Ranna puiestee puhtaks.»

Paldra sõnul tuleks Ranna puiesteed harjata palju tihedamalt, kui seda seni on tehtud. Lukase väitel on see võimalik ja nüüd, mil linnavalitsus probleemist teab, saab harjamist heakorrafirmalt tihedamini tellida.

«Tõenäoliselt saame rulluisuraja ka korda,» lausus Lukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles