Läti taastab ajutiselt piirikontrolli

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitusetööde alus on kunstnike performance 14. augustil 2017 –  kuuetunnine jalutuskäik konkreetsel piirilõigul. Olulisteks kompositsiooni elementideks olid piiripostid.
Näitusetööde alus on kunstnike performance 14. augustil 2017 – kuuetunnine jalutuskäik konkreetsel piirilõigul. Olulisteks kompositsiooni elementideks olid piiripostid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

NATO parlamentaarse assamblee kevadistungi tõttu Riias kehtestab Läti julgeoleku kaalutlusel ajutiselt piirikontrolli Schengeni sisepiiridel.


Ajavahemikul 24. maist 1. juunini tehakse piirikontrolli kõikides Läti piiriületuskohtades maismaa-, õhu- ja veepiiril Schengeni kokkuleppega liitunud riikidega, sealhulgas Eestiga.

Läti teatas, et meetmeid ei rakendata lauskontrollina kõikjal, vaid paindlikult vastavalt vajadusele.

Schengeni piirikoodeksi järgi on liikmesriikidel õigus avaliku korra ja julgeoleku vastu suunatud raskekaaluliste ohtude ärahoidmiseks ajutiselt kehtestada piirikontroll sisepiiridel.

NATO parlamentaarse assamblee kevadistung peetakse Riias 28. maist 1. juunini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles