Kodanikud saavad täna tunnustust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennundusentusiast Heinar Kalam võtab vastu aasta vabatahtliku tunnustuse.
Lennundusentusiast Heinar Kalam võtab vastu aasta vabatahtliku tunnustuse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänasel Viljandimaa kodanikeühiskonna tunnustamise päeval saavad Heimtali mõisas kätte auhinna ja tänukirja need maakonna kodanikuühendused, kes seekord aasta parimateks valiti.

Pidulikul tseremoonial tervitab kodanikeühendusi Viljandi maavanem Lembit Kruuse ning tunnustused annab üle Viljandimaa omavalitsuste liidu juht Ene Saar.

Tunnustamiskomisjon tegi valiku neljas kategoorias.

• Parim kodanikuühendus – mittetulundusühing Teeme, mis Epp Johani ja Jaanika Toome eestvedamisel on Viljandimaal hakanud pakkuma isikliku abistaja teenust.

• Hea algatuse tunnustus – Öine Vahtkond. Karski piirkonnas toimus palju vargusi ja kohalike meeste algatusel hakkas paarkümmend vabatahtlikku õhtuti ja öösiti autodega külateedel patrullima.

• Pärandikandja – mittetulundusühing Valma külaselts, kes koostas koguteose «Kilde Valma kandi ajaloost», millesse on kaasatud kogu piirkonna külade rahvas. Tehtud on ülimahukas töö algandmete kogumisel, salvestamisel, vanade inimeste intervjueerimisel ja materjalide talletamisel arhiivis.

• Parim vabatahtlik – Heinar Kalam, tänu kellele suudeti säilitada Viljandi külje all lennuväli ning koos sellega ka lennundustraditsioonid Viljandimaal.

Viljandimaa arenduskeskuse mittetulundusühingute konsultandi Kristi Lõhmuse sõnul võimaldab selline tunnustamine märgata kodanikualgatuse korras tehtud tegusid ja veelgi olulisem – inimesi nende tegude taga.

Viljandimaa arenduskeskuse algatusel korraldatav tunnustamine saab tänavu teoks teist korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles