Valimistulemused, pardid ja konservatism

Peeter Olesk
, vaatleja, Isamaa ja Res Publica Liidu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Olesk
Peeter Olesk Foto: Peeter Langovits («Postimees»)

OLIN MAARJAMÕISAS ülikooli südamekliiniku ambulatoorses osakonnas uuringuvoodis külili ja doktor Eevi Maiste näitas mulle ekraanilt, mismoodi mu süda tuksub. Pilt ei öelnud mulle midagi, sest ma polnud kunagi näinud, kuidas tuksub süda normaalsena ja mis on minu südames viltu.

Minule oli doktor kogemustega kardioloog, kes on uurinud kiiruse muutumist südame töös südamelihase reumatoidse põletiku korral ehk südame väsimist mitte inimese vananedes, vaid mingi haigusliku teguri toimel. Mina olin talle järjekordne loll, kes on bioloogilisi ressursse kuritarvitanud. Liikluses võetakse niisugused rajalt maha, kriminaalses maailmas paigutatakse Rootsi kardinate taha.

Kuid mida peab tegema Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) liige või pooldaja olukorras, kus erakond sai – tõsi küll, osalt väga suurte kompromissidega – hea tulemuse õieti ainult Viljandimaal ja sedagi tänu pardile, sest põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder on ju poliitiline part? Tallinnas võitis Keskerakond, Tartus jäi IRL opositsiooni ja mitte nii-öelda opositsiooni kohatäitjaks, vaid ikka kohe mängust välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles