Nurgasoojenduseks sobib puhur, elutuppa on parem õliradiaator või konvektor

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leola ärikeskuses asuva poe Tuhat1 Kodumasinat juhataja Mehis Kahu tõdes, et lisakütteallika ostmise juures mängib suurt rolli seadme hind.
Leola ärikeskuses asuva poe Tuhat1 Kodumasinat juhataja Mehis Kahu tõdes, et lisakütteallika ostmise juures mängib suurt rolli seadme hind. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehitus- ja kodumasinate poodides müügil olevad lisakütteallikad jagunevad kolmeks: soojapuhurid, õliradiaatorid ja konvektorid. Milline neist majapidamisse soetada, sõltub ruumi otstarbest, suurusest ja ka elektrijuhtmestikust.

Viljandi Centrumis asuva Electronicsi poe müügikonsultant Sille Puhu tõdes, et aastas on kolm perioodi, kui lisaküttekehasid enim ostetakse: oktoobri algus, mil kortereid veel ei köeta ja need muutuvad rõskeks, aeg, kui termomeeter näitab väljas rohkem kui 15 külmakraadi, ning kevadine aeg, kui kütmine on lõppenud.

«Oktoobris ostetakse ventilaatori tüüpi soojapuhureid, sest need on väikesed ja ajavad elamisest niiskuse välja. Krõbedate külmadega soetatakse üldjuhul õliradiaatoreid, mis on mõeldud lisakütteks. Kevadel lähevad jälle hästi soojapuhurid,» rääkis Puhu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles