Herilased ehitasid hiidpesa

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oru talu perepoeg Sandor Tats uudistab ettevaatlikult herilasepesa, mille ümbermõõt on 226 sentimeetrit ja pikima külje pikkus 90 sentimeetrit.
Oru talu perepoeg Sandor Tats uudistab ettevaatlikult herilasepesa, mille ümbermõõt on 226 sentimeetrit ja pikima külje pikkus 90 sentimeetrit. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suvi läbi sumistas Oru talu pererahva pea kohal hulk herilasi ning sügiseks olid nad elumaja pööningule meisterdanud pesa, mille ümbermõõt küündis üle kahe meetri.

Mürgised putukad inimesi ei rünnanud, aga päris ilma sutsakata elu ühise katuse all siiski ei möödunud. Paar katset herilasi eemalt mürgiga heidutada tulemusi ei andnud ning alles sügisel sai pererahvas näha, mil moel olid nood end nende katuse all sisse seadnud.

Suure-Jaani vallas Metskülas elav Priit Tats rääkis, et herilased on ka varem Oru talus mõnda kohta pesi teinud, kuid need pole millegi erilisega silma paistnud. Sedapuhku köitis juba suvel pererahva tähelepanu, et elumaja katuse vahelt poeb sisse ja välja palju herilasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles